© Copyright 2012 "Kennel van Aka Kim"

Naast onze honden, hebben we nog andere dieren in en om het huis rondlopen en zwemmen. Een kater, een aquarium met vissen en 8 cavia’s.

Op deze pagina kunt meer informatie vinden over deze gezinsleden.

 

wpf8218a31.jpg
wp43845ca6.jpg

Gismo onze “je weet wel” kater

Pers

28-02-1996

wpf9d61126.jpg
wpb3a1c003.jpg
wp4cb44388.jpg
Ginny c.s. De Villa
Gladhaar TDD zwart/wit/rood
13-09-2009
Zeug
Bles
US-Teddy wit/rood
09-02-2007
Zeug
Daisy
US-Teddy wit/zwart/buff
09-02-2007
Zeug
Gismo is eigenlijk de kat van Edwin en zijn ex. Toen zij uit elkaar gingen was het duidelijk dat het voor Gismo beter was om in het huis te blijven. Hij is ooit onder narcose geweest en daar heel angstig uit gekomen. Hierdoor is hij tamelijk schuw en is hij gehecht aan zijn omgeving. Maar men zegt wel eens hoe ouder hoe gekker, dat geldt voor Gismo ook. Hij komt tegenwoordig ook overdag zomaar ineens beneden.
Vroeger als klein kind hadden wij thuis altijd cavia’s, maar na mijn pubertijd is er nooit meer eentje gekomen. Tot ik in de zomer van 2009 voor 5 weken op Daisy en Bles zou passen. Ze zijn daarna bij ons gebleven. Aangezien wij geen plek hadden om ze in huis een plekje te geven heeft Edwin een mooie villa gemaakt voor ze in de tuin. Maar als je in de winter cavia’s buiten wil houden, is het beter een grotere groep te houden, zodat ze elkaar warm kunnen houden. Bles en Daisy waren redelijk angstig en daarom is mijn keuze gevallen op een opvang castraat. Jip heb ik in Zeeland opgehaald bij een mevrouw die ziek is geworden en daarom moest kiezen een paar cavia’s te herplaatsen. Ginny is de enigste cavia die als kleintje gekomen is en dus ook geen opvanger is. Ik was gewoon verliefd op haar, dus toen ze oud genoeg was ben ik haar gaan halen in Helmond. Wij dachten dat daarmee onze groep compleet was, tot ik op het cavia forum een noodkreet las van iemand die ernstig ziek is en te horen had gekregen dat ze de groep cavia’s sterk moest verminderen. Mijn hart is groot genoeg en de villa ook, dus heb ik Dagdamar en White Mountain (inmiddels overleden) een nieuw thuis te geven. Beide zeugjes zijn ex fokdieren en konden bij hun vorige baasje lekker oud worden, maar helaas bleek dit niet mogelijk en zo zijn ze vanuit België naar Almere gekomen.
Irimë heeft één nestje gehad bij haar vorige eigenaar. Ze zat alweer enkele maanden bij een beer om nog een nestje te krijgen, maar helaas nam ze niet meer op. Daarna mocht ze naar ons verhuizen om van haar pensioen te genieten.
Ik was op slag verliefd op Ivana, zij is na één nestje uit de fok gehaald, ondanks dat ze nog geen 2 jaar was (wat eigenlijk wel een voorwaarde is voor mij) is zij toch bij me komen wonen, tegen een hevige verliefdheid doe je immers niets. Een dag na Ivana is Evva bij ons gekomen. Ik was al door iemand gevraagd of ik nog ruimte had voor een cavia die met een konijn samen leefde en dat ging niet goed. Toen deze vrouw definitief de verzorging kreeg voor het konijn en de cavia heeft zij ze uit elkaar gehaald en is Evva bij ons gekomen. Helaas met 8 lelijke bijtwonden van het konijn, maar gelukkig kan dit genezen. Het heeft een week geduurd voor zij contact durfde te maken met de andere cavia’s, maar inmiddels is ze helemaal opgenomen in de groep. Evva haar verhaal laat weer weten, dat je NOOIT KONIJNEN EN CAVIA’S BIJ ELKAAR moet zetten. Ze spreken een hele andere taal, het grootste probleem is als een cavia zegt :”ik vind je lief”, dat dit in konijnentaal betekent: “ik maak je dood”. En hierdoor overlijden veel cavia’s, omdat ze dood getrapt worden door konijnen, gelukkig is Evva alleen maar gebeten.
Phantom is op mijn pad gekomen, hij is terug gehaald door de fokker van zijn ouders en op 4 weken gecastreerd. Maar omdat er meer dieren terug gehaald moesten worden, kon hij niet te koop aangeboden worden via de reguliere wegen en is mij gevraagd of ik een plekje voor hem had. Irimë is Phantom zijn bed overgroot moeder kwam ik later achter.
Lisa is mij aangeboden nadat ik een keer een opmerking had gemaakt dat is uni kleuren cavia’s heel erg mooi vind, maar je ziet ze weinig als herplaatsers. Zij is een ex fokzeug en mag bij mij van haar pensioen genieten.
Aangezien ik de cavia’s 100% voor mijn plezier heb en geen fokplannen, zullen waarschijnlijk de meeste cavia’s die hier komen ook herplaatsers zijn.
wp2bdeb649.jpg
Lothlóriens Irimë
Coronet goudagouti bont
02-01-2008
Zeug
Ivana van Jet’s Farm
Coronet choco/creme/wit
05-07-2011
Zeug
wp340c3727.jpg
Evva
Engels Gekruind zwart/rood/wit
Medio 2011
Zeug
wp294edbb3.jpg
wpd5096009.jpg
Lothlóriens Phantom
Coronet zilveragouti bont
03-12-2012
Castraat
Lisa
Gladhaar créme
Juli 2012
Zeug
wpbbd4de8c.jpg